Hoppa till sidans innehåll

Tung inledning av vårterminen på Kanotgymnasiet

05 MAR 2020 08:24
Kanotgymnasiet i Nyköping har drabbats av tunga besked under inledningen av vårterminen. Mats Johansen, en av tränarna, har drabbats av sjukdom. Därutöver har en fuktskada i källarplanet som inrymmer de gemensamma utrymmena upptäckts.
  • Skapad: 05 MAR 2020 08:24

Kanotgymnasiet (KG) i Nyköping utgör Kanotförbundets enda Riksidrottsgymnasium. I dagsläget går dryga 20-talet elever på KG där de kombinerar sin kanotsatsning med gymnasiestudier.

Tyvärr har vårterminen 2020 inletts med två tunga besked som påverkar verksamheten, vilket vi kortfattat här vill informera om för att undvika spekulationer.

En av tränarna, Mats Johansen, har drabbats av akut leukemi. Han vårdas i Eskilstuna och kommer inte att jobba under vårterminen. Mats har inlett, och svarar väl på, den behandling han får. Både elever, KG- och förbundskollegor och många andra berörs naturligtvis av beskedet. Under vårterminen kommer Mats frånvaro att lösas med vikariat, vilket redan är klart och igång. Vi har kontinuerlig kontakt med Mats som hälsar att han under omständigheterna mår bra och uppskattar stödet han får från många personer runtom i kanot-Sverige, det betyder mycket. 

Dessutom har en fuktskada i källaren upptäckts i det lägenhetshus där eleverna bor och KG har sina gemensamma utrymmen. Matsal, förråd och kontor har nu tömts och flyttats till tillfälliga lokaler. Nu tar ett omfattande utrivnings- och dräneringsarbete vid för att göra plats åt nyrenoverade utrymmen. Det görs även nya mätningar för att utreda om det finns fukt i fler delar av huset.

Både de anställda vid KG och eleverna har hanterat den turbulenta inledningen föredömligt. Verksamheten pågår för fullt. Lokalmässigt har flytten till de tillfälliga lokalerna såklart inneburit merjobb, men nu är de nya lokalerna tagna i besittning och de flesta grejer har funnit sin tillfälliga plats.

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd


errea logo

 

 


Alandia


 

 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info