Hoppa till sidans innehåll

Två topplopp av Menning & Stensils, nära medaljerna!

05 AUG 2021 09:32
Det blev ett mycket spännande finalpass när K1 200 m herrar och K1 500 m damer avgjordes. Det blev inga medaljer denna gång, några tiondelar saknades. Men två nya starka kanotprestationer i Tokyo.
  • Skapad: 05 AUG 2021 09:32

Petter Menning vann sitt försöksheat igår och siktade mot final när semifinalerna satte igång. När starten gick var det inget snack, Petter var med i den tättrio som bildades i loppet och knep relatvit enkelt en av de fyra finalplatserna genom att paddla in som trea, dock bara en tiondel upp till semisegraren.

Väl i final paddlade Petter på bana 7. I ett getingbo med världens snabbaste kanotister kom Petter iväg bra. Det blev dock en liten lucka upp till den absoluta täten. En lucka som Petter inte mäktade att täppa igen och närma sig medaljerna. Han paddlade in som sexa, en halvsekund bakom segrande Sandor Totka, Ungern, som vann. Knappa fyra tiondelar skiljde upp till bronset som Liam Heath, Storbrittannien, tog. Italiens Manfredi Rizza knep silvret.

Petter siktade såklart högt och hade klar medaljchans, precis som många av de andra i den jämna världstoppen. OS-sexa är dock en grym prestation och ytterligare ett världslopp att lägga till meritlistan för Vaxholmskanotisten.

Linnea Stensils övertygade i sin semifinal och tog sig till final med en seger. I finalen ryckte giganten Lisa Carrington till sig en ledning direkt från start, bakom henne var det jämnt bland 3-4 st där Linnea var med och högg på medalj genom hela loppet. De 100 metrarna blev dock de båda ungerskorna Tamara Csipes och Danuat Kozag samt danskan Emma Jörgensen för tuffa. Linnea slutade på ytterligare en finfin femteplats. Två femteplatser är ett starkt OS-resultat av 27-åringen!

Här hittar ni Resultat.

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral








Alandia


 




 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info