Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Umeå Kanotklubb höll havskajakledarutbildning på engelska

24 OKT 2022 11:57
Nyligen arrangerade Umeå Kanotklubb en utbildning i GSRT och Havskajakledare – på engelska. Utbildningen är ett exempel på projekt som Kanotförbundet är med och stöttar för att öka mångfalden i ledarskapet inom svensk kanot.
  • Uppdaterad: 24 OKT 2022 11:57

I mitten av oktober var det dags för några av Umeå KK:s medlemmar att utbilda sig till turledare under tre dagar samt att utbilda en person till att bli ”utbildare inom GSRT”. Utbildningen genomfördes på engelska och tack vare det utökades möjligheterna för fler ledare att vara med. I detta fall inte bara engelskspråkiga utan även en person med nedsatt hörsel och engelska som modersmål. Den engelska utbildningen medförde att personen kunde delta och ta del av informationen genom att läsa på läpparna.

Kanotförbundet ser mycket positivt på det innovativa greppet och har bland annat varit med och möjliggjort utbildningen genom att stötta med utbildningsbidrag. Att bredda mångfalden i ledarskapet är en viktig del för att rekrytera såväl ledare som aktiva och något som Kanotförbundet kommer fortsätta arbeta med framöver. 

 

Läs mer kring UKK:s pilotprojekt och tanken bakom idén på deras hemsida via länken nedan.
Utbildningen i GSRT & Havskajakledare 2022 gavs på engelska, en del i UKK:s fortsatta säkerhetsarbete

 

Skribent: Helene Ripa
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info