Hoppa till sidans innehåll

Välarrangerat Maraton-SM på Måsnaren

15 SEP 2021 16:35
I helgen arrangerades Maraton-SM på Måsnaren av Kanotisterna Södertälje. Förutom ett mycket välordnat arrangemang bjöds deltagare och publik på fina väderförhållanden och spännande tävlingar.
  • Uppdaterad: 15 SEP 2021 16:35

Vid årets Maraton-SM testades ett nytt koncept, K2-loppet kördes i shorttrack  istället för som brukligt över långa maratondistansen för att öka intresset för K2-loppet. Detta innebar ett program som på lördagen bjöd på shorttrack K1 och K2 och på söndagen var det K1 Maraton. För att hinna både K1 och K2 på en dag kördes shorttrackloppen utan försök och därmed stora startfält.


Jocke Lindberg var överlägsen i både shortrack och maraton, i K2 vann han ihop med broder Dennis.

Tävlingsplatsen var förlagd till Eklundsnäsbadet som lämpar sig utmärkt för maratontävlingar med stora fina gräsytor samt möjlighet till både strand och brygglyft. Dessutom kan publiken följa tävlingarna på ett bra sätt från ett och samma ställe.


Gruppen som gjorde upp medaljerna bakom Jocke, Isak Maxstad blev 2:a och Dennis Lindberg 3:a i både Shortrack och Maraton.

Shorttrack tycks tilltala både deltagare och publik och är kanske den mest publikfriande tävlingsformen vi har inom slätvatten. Grenen ställer samtidigt krav på en rad olika kompetenser av deltagarna. Dramatik, spänning och närhet är nyckelord här.
På lördagsförmiddagens K1 shorttrack infriade Jocke Lindberg ett skyhögt favoritskap och vann herrseniorloppet överlägset före Isak Maxstad och broder Dennis Lindberg.  Brödraduon Lindberg vann sedan även K2-loppet i stor stil före Örnsbergsduon Isak Maxstad och Nils Toresson, på 3:e plats Aaron von Beinke och Ivan Kruger från Stockholms Kajakklubb. På K1 maraton blev det exakt samma prispall som i shorttrackloppet, Jocke vann före Isak med 6minuter var helt i en klass för sig själv vilket bådar gott inför stundande maraton-VM.


I damernas shorttrack vann Agnes Klahr före Jessica Löf och Elsa Ohrås.

I damklassen var det de yngre seniorerna som visade framfötterna och K1 shorttrack vanns av Agnes Klahr, Huskvarna före Jessica Löf, Tibro samt Elsa Ohrås, Malmö på 3:e plats. Tyvärr var det för få tjejer på plats för att det skulle bli K2-lopp. Söndagens K1 Maraton vanns av Vendela Kuhne tävlandes för Nyköping och 2:a återigen Jessica Löf före Agnes Klahr.


I damernas Maraton vann Vendela Kuhne.

På herrjuniorsidan blev det dansk seger för Mark Pedersen, svensk mästare blev dock Oscar Norstroem Södertälje som var tvåa efter Mark i mål. SM-silver till Philip Josefsson-Sammeli från Näset och brons till David Nilsson Kungälv. Även på maratondistansen var Mark starkast före Oscar och Erik Persson Malmö, bronset här till Ludvig Nordberg Halmstad.


Ella Richter, här i andrabrunn tillsammans med Tilde Nilsson blev drottning bland damjuniorerna och vann samtliga distanser.

Bland damjuniorerna var Ella Ricther från Malmö drottning och gjorde precis som Jocke, vann guld i allt. K1 shorttrack och Maraton, i K2 blev det guld tillsammans med Tilde Nilsson. I shorttrack K1 blev det silver till Elin Högund Brunnsviken före Klara Råsten Lilja Waxholm , i K1 Maraton var Tilde Enger Waxholm tvåa och Elsa Jansson Katrineholm trea.

Förutom seniorer och juniorer, var det även stora startfält i ungdomsklasserna om även de gjorde upp om SM-medaljer i maraton, för de allra yngsta var det SUC-klasser. Även Masters var på plats och körde SM.

I klubbtävlingen var Malmö klart starkast och vann före Kungälv och Waxholm.

Resultat lördag Shortrack >>
Resultat söndag Maraton >>
Resultat klubbtävling >>

Livesändning lördag >>
Livesändning söndag >>

Skribent: Johan Nilsson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd KanotcentralAlandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info