Hoppa till sidans innehåll
Foto: User

Välkomna till Förbundsmötet 2021

17 NOV 2020 15:00
Svenska Kanotförbundet kallar till Förbundsmötet den 20 mars 2021. Återstår att se om det blir ett fysiskt möte i Stockholm eller om mötet hålls digitalt, välkomna oavsett!
  • Skapad: 17 NOV 2020 15:00

Vi tar en titt i Kanotförbundets stadgar och läser bl.a. följande när det kommer till Förbundsmötet (SKFs Årsmöte):

Tid & Plats

"Förbundsmötet, Kanotförbundets högst beslutande organ, ska hållas senast den 15 april varje år på tid och plats som förbundsstyrelsen bestämmer."

- Detta är nu delvis bestämt; datumet är klart - vi kör den 20 mars. När det kommer till platsen är det lite mer osäkert. Om läget tillåter finns en preliminär bokning i Stockholm för ett fysiskt möte. Men det kan mycket väl bli en repris på 2020 års möte (ett lyckat sådant) i den mån att vi kör ett digitalt möte även 2021.

Kallelse

"Kallelse till Förbundsmötet utfärdas senast tre månader före mötet genom kungörelse i SKFs officiella kungörelseorgan och sänds till distriktsorganen senast den 31 januari i samband med övriga utskick enligt stadgarna."

- SKFs officiella kungörelseorgan är www.kanot.com och om ni läser detta nu är ni mitt uppe i just kallelsen som alltså, med god marginal, håller sig till "senast tre månader före..."-tidsaspekten. Distriktsorganen är våra kanotdistrikt som alla utser ombud till mötet. Ombuden bär med sig det antal röster varje distrikt har, vilket avgörs av antalet föreningar i distriktet. Senast den 31 januari kommer distrikten att få en kallelse till mötet tillsammans med en rad olika underlag.

Rolig händelse på mötet - Årets Ledare, nominera din favorit!

En återkommande höjdpunkt på Förbundsmötet är att utmärkelsen "Årets Ledare" tillkännages. Förra året var det en överraskad och glad Magnus Ljungberg (Malmö KK) som fick äran att ta emot utmärkelsen för sina ledarinsatser.

Under 2020 har många ledares förmåga ställts på prov när vi har haft, och har, ett år där mycket omkullkastats. Det finns kanske extra många ledare att hylla just i år, som trots förutsättningarna skapat motiverande och utvecklande verksamhet i en tid då omvärlden gungar. 

Nominera din kandidat via mail till This is a mailto link. Skriv vem du nominerar och några rader som motivering om varför just denna ledare är "Årets Ledare" i dina ögon.

"Årets Ledare" är en utmärkelse som SKF delar ut årligen till den ledare som gjort betydande insatser för sin förening eller på annat sätt inom förbundet. Utmärkelsen delas bara ut en gång till samma ledare. Det är SKFs styrelse som beslutar vem som ska få umtärkelsen som delas ut på förbundsmötet om inte styrelsen bestämmer annat. 

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info