Hoppa till sidans innehåll

Världscup-silver till Melina Andersson!

19 JUN 2021 21:02
Idag inleddes världscuptävlingen i Maraton i Paris, den första internationella tävlingen för landslaget sedan VM 2019. På Short track-distansen överraskade "sprintern" Melina Andersson och tog landslagets första seniormedalj sedan 2015!
  • Uppdaterad: 19 JUN 2021 21:02

Maratonlandslaget är iväg och tävlar på sin första internationella tävling sedan VM 2019, vid världscupstävlingar i franska Paris. Under lördagen tävlades det i Short track, cirka 3km innehållandes två lyft. Först ut var herrseniorerna Eric Hedin från Karlstads Paddlarklubb och Isak Maxstad från Örnsbergs Kanotsällskap, med försöksheat. Både Isak och Eric visade starkt paddling och teknisk färdighet när i det andra försöket tog sig direkt vidare till final genom en femte respektive sjätteplats.

Under eftermiddagen var det dags för damernas final, där Melina Andersson från Bråvikens Kanotklubb snabbt visade paddelstyrka och hängde med den regerande världsmästarinnan Vanda Kisli från Ungern. Den mer maratonvana Rebecka Georgsdotter från Nyköpings Kanotklubb välte dessvärre tidigt i loppet och fick jaga en bra bit bakifrån. Johanna Johansson som efter bland annat starka 5000m-lopp i sprintvärldscupen fick chansen i maratonlandslaget var bra med under halva loppet och slogs om topp-sex. Johanna tappade något, men paddlade in på en stark 11:e plats!

Melina fortsatte från första lyften att visa på styrka när hon och ungerskan växeldrog. I sista lyftet fick ungerskan en lite lucka och med en jagande danska blev det fight om medaljerna, men Melina kunde hålla ifrån och paddlade in landslagets första världscupsmedalj i seniorklassen sedan 2015!

I herrarnas final fick Eric Hedin en kanonstart, men blev 300 meter in i loppet strutad av en annan paddlare och fick starta om loppet i bakskvalpet. Istället avancerade Isak Maxstad med stark paddling upp som sexa i första lyftet. Isak som har en 21:a plats från världscupen som bästa resultat i short track visade på en ny nivå och höll sig kring sjätteplatsen fram till det sista lyftet. Väl vid isättet togs ett snedskär och Isak ramlade i. Eric i sin seniordebut höll ihop det väldigt bra och kunde efter en tight spurt paddla in på en meriterande tiondeplats! Isak tappade drygt en minut på sitt bad och paddlade in som 15:e man.

VC Frankrike Isak Maxstad.jpg
Isak Maxstad i ett av lyften, i bakgrunden syns även Eric Hedin.

Ikväll blir det medaljskål med sportdryck för att ladda upp energin inför morgondagens maratondistanser.

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info