Hoppa till sidans innehåll

Världscupguld till Isak Öhrström!

17 OKT 2020 13:22
Baam - Isak Öhrström gick bäst och snabbast av alla under världscuptävlingarna Tacen och paddlade hem guldet när finalen avgjordes idag!
  • Uppdaterad: 17 OKT 2020 13:22

Isak Öhrström slog till, och det med besked! När det var dags för semifinaler och finaler på världscuptävlingen i slovenska Tacen idag slog han till med två toppåk och tog sitt, och Sveriges genom tiderna, första världscupseger.

Under förmiddagens semifinaler var tre svenskar med på startlinjen. Isak visade direkt i semifinalen att formen är på topp. Han slutade trea i semin och tog därmed med marginal en av de tio finalplatserna. Även Erik Holmer hade hugg på finalplats men ett islag (och därmed 2 sek tillägg) grusade möjligheterna till finalpaddling och han blev 14:e man i semin. Fredrik Wahlén fick till ett rent åk i semin, men något för långsamt för att vara med och slåss om finalplatser, han slutade 18:e.

Bara två timmar efter semifinalen var det dags för final för Isak och de övriga nio finalpaddlarna. Isak fick till ett riktigt kanonåk där hann höll en perfekt linje ner genom banan och fick visa upp sin höga kapacitet fullt ut med snabb och effektiv paddling. I mål var han halvsekunden före välmeriterade hemmapaddlaren Peter Kauzer (VM-guld, OS-silver m.m.) och knappa sekunden före Brasiliens Pedro Goncalves.

En historiskt bra prestation sigernade Isak Öhrström, grattis!

Tävlingarna i Tacen fortsätter under eftermiddagen med Kajakcross (Extreme Canoe Slalom) där både Max Karlsson och Fredrik Wahlén finns med på startrampen.

Kolla in resultat och livesändningar här.

  

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info