Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Världscupspremiär stundar för maratonlandslaget

27 MAJ 2022 15:44
Samtidigt som världscupen i Sprint och EM i slalolm är i full gång, gör ett ungt maratonlandslag årets första internationella starter i helgen, vid världscupstävlingarna i den tjeckiska huvudstaden Prag.
  • Uppdaterad: 27 MAJ 2022 15:44

Med första start på lördagen, bjuder världscupstävlingarna i Prag på både Short track och Maraton för juniorer och seniorer i K1. Det blir en bra internationell värdemätare med upp mot 20 nationer på plats, men framför allt en bra genomkörare och ett tillfälle att vinna erfarenhet inför kommande landslagsuppdrag.

Den svenska truppen har satsat ungt till världscupen och det blir flera spännande starter med aktiva som gör premiär både internationellt och i maratonlandslaget.

Under lördagen körs Short track i K1 (3,4 km inkl. två lyft) och under söndagen Maraton i K1 (allt från 19-30 km med 4-8st lyft)

Oklar start för Lindberg

Joakim Lindberg, lagets mest meriterade paddlare, som börjat återhämta sig från en tvåårig skadeperiod och en vår av sjukdomsperioder kom tillbaka och vann storstilat vid Örebro Black River Games för två veckor sedan. Väl på plats har han haft sjukdomskänningar så hans start eller icke start är fortfarande inte klar. Om inte annat får U23-paddlaren Karl Brodén och förra veckans sprint-världscupspaddlare Johanna Johansson styra rodret i seniorklasserna.

Fyra starka juniortjejer

I juniorernas damklass har vi fyra starka tjejer på plats, där Ella Richter från Malmö Kanotklubb förra året visade kapacitet när hon hängde med tätkvartetten vid långa distansen på VM. Det ska bli spännande att se vad hon kan åstadkomma på framför allt den kortare distansen. Tillsammans med Elin Nyman också från Malmö Kanotklubb,tog de en fin 10:e plats i K2, Elin som nu gör internationell debut i K1. Med sig på banan har de Elin Höglund från Brunnsvikens Kanotklubb och Tilde Nilsson från Malmö Kanotklubb. Det kan bli stora möjligheter till lagarebete under helgen!

Intressant ungdomsstart i juniorklassen

Herrarnas juniorlopp har tre svenska starter med Philp Josefsson Sammeli från Näsets Paddlarklubb och Axel Nordenskiöld från Waxholms Kanotsällskap, båda debutanter i maratonlandslaget. Axel Nilveus Olofsson från Malmö Kanotklubb som egentligen tillhör ungdomsklassen H16 fick efter två vinster vid senaste uttagningstävlingarna fått tillfälle att redan nu skaffa internationell erfarenhet i längre lopp.

Tävlingen följer ni bäst via:
Tävlingens hemsida
Emil Torstensson (ledare) Instagram
Maratonlandslagets facebook
Maratonlandslagets Instagram

Skribent: Danny Hallmén
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info