Hoppa till sidans innehåll

Viktiga VC-tävlingar på G - Prag först ut!

10 JUN 2021 09:28
Världseliten i Kanotslalom & Kajakcross/Extreme slalom är på plats i Prag, däribland det svenska landslaget med fyra paddlare. Imorgon inleds tävlingarna, en spännande helg väntar!
  • Uppdaterad: 10 JUN 2021 09:28

Den svenska truppen är på plats i Prag sedan några dagar tillbaka. Tillsammans med coach Nenad Martinis inleder de tävlingarna imorgon, fredag. Det är årets första världscuptävling som väntar med över 200 aktiva från 34 länder som samlas. Konkurrensen är knivskarp med den samlade världseliten på plats, Prag-tävlingen är en av de sista stora tävlingarna innan det är dags för OS i Tokyo.

Samtliga OS-kvotplatser är kvalade. Sverige har sedan VM 2019 en kvalad plats i K1 herr, dock är ännu ingen svensk uttagen. Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) är ansvariga för den svenska OS-truppen och det är även de som tar ut de aktiva. För att ta en plats i OS-truppen har SOK två kriterier - grundkriteriet som innebär topp 8-potential eller framtidskriteriet som kan användas för aktiva som bedöms ha en god potential på framtida OS och blir uttagen med det som främsta syfte. I den svenska truppen har framförallt Erik Holmer och Isak Öhrström visat prov på hög kapacitet under säsongen och har varit med i toppen under större tävlingar. Ny chans att visa kapacitet i konkurrens med världstoppen nu i helgen.

Den nya OS-grenen som debuterar i Paris 2024 "Extreme Slalom" (i Sverige Kajakcross) finns också med i helgens program. Här representeras Sverige av Fredrik Wahlén. Ny chans för Fredrik att vara med och utmana i toppen. På EM i Italien för en månad sedan tog han sig hela vägen fram till semifinal. Kapacitet finns för riktigt fina race även i Prag. 

Truppen

Herrar

  • Isak Öhrström, Falu KK (K1 herr)
  • Erik Holmer, Nyköpings FP (K1 herr)
  • Fredrik Wahlén, Järfälla KoRK (K1 herr & Kajakcross/Extreme Slalom)

Damer

  • Monika Mitasikova, Falu KK (K1 dam)

Följ tävlingarna

Liveresultat, livesändningar och mer information hittar ni här: Världscup, Prag

Följ även landslagets framfart via deras facebook-sida.

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info