Hoppa till sidans innehåll

Vill du bidra till ett mer hållbart frilufts- och idrottsliv?

03 DEC 2020 07:45
Som ett av få idrottsförbund ingår Svenska Kanotförbundet i jätteprojektet Mistra Sport & Outdoors, ett tvärvetenskapligt forskningsprogram som syftar till att skapa kunskap och lösningar för ett mer hållbart idrotts- och friluftsliv.
  • Uppdaterad: 03 DEC 2020 00:56

Mistra Sport & Outdoors möjliggörs genom finansiering av Stiftelsen för miljöstrategisk forskning och har en mängd olika samarbetspartners där Svenska Kanotförbundet är en av dessa. Läs mer om projektet här: Mistra Sport & Outdoors

Projektet går nu in i en fas där bl.a. olika lärandegrupper startas upp. Kanotförbundet har blivit tillfrågade att ingå i två av dessa, och om vi har resurser vill vi gärna delta i båda:

  • Tema 3 - Hållbar användning av mark och vatten, där vi skulle ingå i gruppen som arbetar med kust
  • Tema 4 - Material och hållbar utrustning 

SKFs grupp inom projektet kommer att vara delaktiga men vi söker även 1-2 ytterligare paddlare som har engagemang, intresse och tid att vara med. Du förväntas ha:

  • ett intresse och engagemang inom paddling, du kan t.ex. vara medlem i en kanotförening, knuten till en Godkänd Kanotcentral eller aktiv paddlare inom någon av Kanotförbundets samarbetsorganisationer.
  • ett intresse och engagemang kring hållbarhets- och miljöfrågor
  • möjlighet att avsätta tid under ca 36 månader, minimum fem träffar á två heldagar under 2021 plus inläsning, förberedelser, tester och inspel. 

Du får ersättning för ev. kostnader för resor, kost och logi. Inget övrigt arvode utgår för uppdraget.

Betänktetiden är kort, vi behöver svar snarast! Lärgrupperna behöver komma i gång. Hör av dig senast 6 december, om det låter intressant, så får du mer information. Du förbinder dig inte till något. 

Kontakta Katinka Ingves (This is a mailto link) för mer information. 

Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info