Hoppa till sidans innehåll

VM-forsen öppnar i Bratislava - med svensk sjätteplats!

22 SEP 2021 11:26
Ett mycket spännande VM i Kanotslalom och Extremslalom inleds i Bratislava. En taggad svensk trupp är på plats och levererar på topp direkt - det svenska laget slutade på en fin sjätteplats när lagtävlingen avgjordes som första event!
  • Uppdaterad: 22 SEP 2021 11:26

Fem dagar med VM-tävlingar väntar i Bratislava. Det svenska laget har varit på plats och tränat och vant sig vid den kommande mästerskapsforsen. Nu väntar tävlingar i både Kanotslalom och den nya OS-disciplinen Extremslalom.


Vädermässigt kunde kanske Bratislava bjuda på lite generösare förutsättningar. Men, det lär knappast vara något
som stör våra svenska paddlare. Här herrarnas lagtrio som rekar banan inför deras race som slutade med en stark sjätteplats!

Truppen

Herrar

Erik Holmer (Nyköpings FP), Kanotslalom K1 och Lagåk

Isak Öhrström (Falu KK), Kanotslalom K1 och Lagåk samt Extremslalom

Fredrik Wahlén (Järfälla KoRK), Kanotslalom K1 och Lagåk samt Extremslalom

Damer

Monika Mitasikova (Falu KK), Kanotslalom K1 samt Extremslalom

Toppresultat direkt - Sverige sexa i lagåket!

Redan idag, onsdag, har den inledande lagtävlingen avgjorts. En tävling där det svenska laget med Isak Öhrström, Erik Holmer och Fredrik Wahlén stod för en topprestation! Trion paddlade nerför forsen effektivt och drog endast på sig ett islag (i den 18e och sista porten). I mål var de slutligen 6.69 sekunder bakom vinnande Frankrike och landade på en sjätteplats, endast drygt tre sekunder från pallen. En mycket stark laginsats av det svenska laget i konkurrens med idel toppnationer. Frankrike tog, som sagt, guldet före Slovakien och Slovenien.


Erik Holmer, Isak Öhrström och Fredrik Wahlén öppnade upp VM med en finfin sjätteplats i lagåket!

Följ VM

VM-dagarna fortsätter nu med både den individuella Kanotslalomtävlingen där den inledande kvalåken körs imorgon och semifinal och finaler väntar under lördagen. Extremslalom (i Sverige även känt som Kajakcross) har sina inledande tidskvalsåk under fredagen, medan finalpaddlingar med kvarts-, semi- och slutligen final väntar på söndag. Extremslalom som gör OS-debut i Paris 2024 har exploderat sett till antalet startande. Nu på VM finns en stor del av världseliten inom Kanotslalom även med i startlistorna för den nya OS-disciplinen. Isak Öhrström och Monika Mitasikova har båda tagit klivet och testar nu grenen på VM. Fredrik Wahlén har kört dubbelt de senaste åren och på VÄrldscupen i Pau för bara ett par veckor sedan tog han sig återigen långt och nådde semifinal. Spännande VM-tävlingar väntar nu med knivskarp konkurrens.

Det svenska laget följs bäst via SKFs facebooksida för Kanotslalom.

Info, startlistor, resultat samt livesändningar finns samlat på ICFs hemsida: Kanotslalom-VM 2021, Bratislava

Livesändningar finns även att ta del på ICFs youtubekanal: Planet Canoe

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info