Hoppa till sidans innehåll

VM-GULD till Dennis Kernen och Martin Nathell!

18 SEP 2021 13:06
Dennis Kernen och Martin Nathell paddlade hem guldet när VM-finalen över K2 1000 m avgjordes i Köpenhamn! Den svenska duon ägde de sista 200 m av loppet och gled ifrån de övriga i en mäktig uppvisning!
  • Uppdaterad: 18 SEP 2021 13:06

Redan under torsdagens försöksheat visade de nykomponerande K2-duon att det finns potential för stor paddling. Inför finalen fanns förhoppningar om en riktig topplacering med chans på att hugga på medalj. Det kom att bli ett perfekt disponerat lopp av Dennis Kernen och Martin Nathell. De kom iväg bra redan från start och även om de inte hade spets under den första halvan låg de med uppe i toppen. Inför de sista 200 m var det Sverige som höll i farten bäst och under de avslutande 100-150 m var det inget snack - Sverige gled ifrån, fick spets och utökade till en halvkanotlängds ledning och kunde forcera mållinjen som klara världsmästare!

VM-guldet är det första svenska herrguldet sedan Petter Mennings guld på K1 200 m 2013. Dennis Kernen och Martin Nathell sällar sig nu till en exklusiv skara av svenska VM-guldmedaljörer och förlänger den fina svenska traditionen av guld på K2 1000 m.

Nu väntar prisutdelning där Dennis och Martin kommer vara de som får kliva högst upp på pallen och ta emot publikens jubel. Stort, stort grattis! 

Följ VM i Köpenhamn

VM upplevs givetvis bäst på plats, ett gyllene tillfälle att få bevittna världens snabbaste kanotister göra upp om VM-medaljer, bara en broresa från Sverige. Det är lätt att ta sig till arenan via kollektivtrafik i Köpenhamn och väl på plats lär du få en minnesvärd upplevelse. Mer information om biljetter hittar ni här: Biljetter, Sprint-VM, Köpenhamn

Det svenska laget följs bäst via Swedish Sprint Kayak Team på deras facebook-sida och insta-konto. Massor av VM-bilder finns även att ta del av på Jörgen Westerlinds flickr-sida

Livesändningar från VM-tävlingarna finns att ta del av via ICFs youtube-kanal: Livesändningar, Sprint-VM

Information, länkar till startlistor och resultat och mycket mer finns här: Sprint-VM, Köpenhamn

För mer info

Medieansvarig på plats

Jörgen Westerlind

Svenska Kanotförbundet 

Mobil: (+46) 70-644 53 49

E-post: This is a mailto link

 

Mer information och kontakt

Per-Erik ”Peken” Rönnestrand, Förbundskapten Sprint & Parakanotlandslaget:

Mobil:  (+46) 70-38 88 692

E-post: This is a mailto link

Hemsida: www.kanot.com

Facebook: Swedish Sprint Kayak Team

Instagram: swedishkayakteam

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info