Hoppa till sidans innehåll

Information och åtgärder angående coronaviruset

11 MAR 2020 13:08
Kanotförbundets krisgrupp har satts i beredskapsläge för att följa händelseutvecklingen av coronaviruset och informera om de åtgärder som vidtas.
  • Uppdaterad: 11 MAR 2020 13:08

Svenska Kanotförbundet (SKF) kommer löpande att informera om hur händelseutvecklingen kopplat till det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19 påverkar kanotaktiviteter. Då läget förändras ständigt kommer även informationen från SKF att förändras.

SKF:s arbete

SKF:s krisgrupp har satts i beredskapsläge under måndagen den 10/3. Gruppen består av Ordförande, GS samt Kommunikationsansvarig. Gruppen har även kompletterats med medicinsk expertis genom Bo Berglund, medicinskt ansvarig vid Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) samt medlem av Internationella Kanotförbundets (ICF) medicinska kommitté. Gruppen har dagliga avstämningar varje morgon kl.08.00 för att följa händelseutvecklingen.

Åtgärder och rekommendationer

Utifrån nuläget och den osäkra händelseutvecklingen har krisgruppen beslutat om ett par åtgärder och rekommendationer som gäller fram tills annat meddelas. Rekommendationerna varierar beroende på målgrupp där vi gör skillnad utifrån nedan beskrivning;

  • elitaktiva seniorer som under 2020 siktar mot OS/OS-kval eller liknande
  • ungdomar, juniorer och seniorer som under 2020 inte har siktet inställt på OS/OS-kval eller liknande

Utlandsresor

SKF avråder från aktiviteter (t.ex. träningsläger) utomlands för ungdomar, juniorer och seniorer som under 2020 inte har siktet inställt på OS/OS-kval eller liknande. 

För elitaktiva seniorer som under 2020 siktar mot OS/OS-kval eller liknande kommer andra bedömningar att ligga till grund för åtgärder. Här för vi en dialog direkt med de grenar som har internationella aktiviteter inplanerade i närtid och tillsammans med dem tar vi höjd för olika scenarier. Respektive elitansvarig (förbundskapten eller liknande) kommer i sin tur att kommunicera med berörda aktiva.

SKF:s årsmöte

SKF:s årsmöte är planerat till den 21 mars i Stockholm och utifrån nuläget planeras det att genomföras enligt plan. Olika åtgärder kan dock komma att bli aktuella, ex. att resvägar ses över för att undvika ex. flyg och tåg. Vi överväger även möjligheten att delta via webben, särskilt för dem som tillhör, eller har någon i sin direkta närhet som tillhör, någon riskgrupp.    

Information från Riksidrottsförbundet (RF)

RF gick under gårdagen ut med information med anledning av att Folkhälsomyndigheten höjde risknivån för spridning inom Sverige till ”mycket hög risk”. Eventuella begränsningar av folksamlingar kan bli beslutade och påverka ex. idrottsevenemang. Mer info på rf.se där även länkar till mer information finns att ta del av. SKF följer löpande informationen om RF:s arbete i frågan. 

Information från Internationella Kanotförbundet (ICF)

ICF har hittills ställt in två tävlingar, de asiatiska mästerskapen samt de afrikanska OS-kvaltävlingarna i Kanotslalom som skulle avgjorts i Frankrike. SKF följer löpande ICF:s arbete i frågan.

Kontakt, SKF

Dag Johansson, Generalsekreterare

Mail: This is a mailto link

Mob: 070-37 25 448

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd


errea logo

 

 


Alandia


 

 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info