Hoppa till sidans innehåll

Inställda/framskjutna nationella tävlingar även i juni

16 APR 2020 09:40
Sedan tidigare har tävlingar under maj månad drabbats, nu står det klart att även de planerade nationella Slätvatten-tävlingarna i juni kommer att ställas in/skjutas fram.
  • Uppdaterad: 16 APR 2020 09:40

Slätvattenkommittén Bredd har veckovisa möten och en tät dialog med säsongens arrangörer. Under mötet i tisdags togs beslut om att samtliga Slätvatten-tävlingar i juni ställs in/skjuts fram. Vad gäller Sprint-SM (Halmstad och Örkelljunga) är inget beslut fattat ännu utan där avvaktar vi RF och SVT som senast den 28 april kommer att ta beslut angående SM-veckan i Halmstad.

De tävlingar som berörs är:

  • Göta Kanal (maraton): skulle ha genomförts den 6 juni. Arrangören ser över möjligheten till nytt datum senare under säsongen.
  • Nyköpingsregattan (Sprint): skulle ha genomförts den 13-14 juni. Fortsatt dialog om senare datum.
  • Kungsbacka River (maraton): skulle ha genomförts den 27 juni. Nytt datum blir 22 augusti.

Kommittén fortsätter nu att ha dialog med årets arrangörer. De inställda tävlingarna i maj och juni kommer såklart att få konsekvenser även för den andra halvan av säsongen. 

Parallellt med att föra dialog med arrangörer och följa händelseutvecklingen av coronaviruset spånas på nya alternativa upplägg för att stilla tävlingslusten. En "Stay at home challenge" förbereds där kommittén önskar input från klubbar, aktiva och ledare. Mer info hittar ni här: Stay at home challenge 2020   

Det finns även goda möjligheter att arrangera mindre tävlingar och andra aktiviteter på hemmaplan. Att nationella tävlingar ställs in betyder inte att det inte går att genomföra utvecklande aktiviteter i mindre omfattning. Tvärtom öppnad goda möjligheter upp för att testa nytt!

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd


errea logo

 

 


Alandia


 

 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info