Hoppa till sidans innehåll

Sprint & Paralandslaget m.fl. lägger om planen närmsta tiden

13 MAR 2020 10:16
P.g.a. rådande omständigheter har Sprint & Parakanotlandslaget lagt om planen inför tävlingssäsongen 2020. Träningen, satsningen, viljan och målsättningen är dock intakt.
  • Skapad: 13 MAR 2020 10:16

De senaste dagarnas händelseutveckling innebär konsekvenser på många plan, så även inom idrotten och inom kanot. I förrgår gick SKF ut med en avrådan från utlandsresor för t.ex. träningsläger. Flera planerade aktiviteter har ställts in. Kanotslalomlandslaget hade sin första planerade uttagningstävlingen i slovenska Solkan 21-22 mars, vilket nu inte blir fallet. Kanotgymnasiet i Nyköping (Kanotförbundets enda Riksidrottsgymnasium) samt NIU Kanot i Jönköping har ställt in sina planerade vårläger på Mallorca dit de planerat att åka nu i mars. Det årliga lägret i Polen som flera ungdoms-, junior- och seniorkanotister planerade att delta på är också inställt.

Nu lägger även Sprint & Parakanotlandslaget om planeringen. De avbokar det planerade lägret i Portugal och kommer istället att genomföra lägret på hemmaplan i Sverige. Mer info från Förbundskaptenen Peken Rönnestrand hittar ni här: Sprint & Parakanotlandslaget ändrar närmsta planen.

Händelseutvecklingen förändras ständigt och så även kanotförbundets beslut och rekommendationer. Just nu är läget som det är och vi hanterar det därefter. Vi följer utvecklingen löpande och uppdaterar hemsidan eftersom ny information ev påverkar verksamheten.

En hel del omkastningar för alla. Något kallare klimat väntar många paddelsugna, men det finns fina paddelvatten även på hemmaplan. Träningen kommer att genomföras enligt plan och förberedelserna inför sommarens stora mål, vad de än må vara, fortsätter. Paddeltag för paddeltag, träningspass för träningspass.

Coronaviruset och Idrottsrörelsen  

Riksidrottsförbundet har lagt upp en sida på rf.se där de samlar den senaste informationen om coronaviruset och hur den påverkar idrottsrörelsen. Här hittar ni bl.a. information om vem ni kan vända er till, hur ni minskar riskspridning samt en sida med vanliga frågor och svar. Ni hittar sidan här: coronaviruset och idrottsrörelsen

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd


errea logo

 

 


Alandia


 

 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info