Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Svenska Kanotförbundet kallar härmed till Förbundsmöte lördagen den 19 mars 2022.
 
Äntligen kunde South Skåne Ocean Race som flyttats pga Corona köras och det blev en blåsig tävling med rejäl vind och fina vågor!
 
David Rytter Larsen, där har ni Sprint & Parakanotlandslagets nya huvudtränare som kliver in i ledarstaben och blir en central del i satsningen framåt.
 
Tisdag 16/11 blir det digtalt föredrag med sprintstjärnan Petter Menning.
 
Den 1 december är deadline för att lämna in en motion till Förbundsmötet 2022.
 
Efter en tid starkt präglad av pandemin gör den årligen återkommande mötesplatsen för Svensk kanot comeback. Den 21-23 januari 2022 samlas vi på Bosön för att återstarta svensk kanot!
 
Idrottsföreningar har möjlighet att söka kompensationsstöd för perioden 1 maj–28 september 2021. Ansökan är öppen fram till den 26 oktober kl. 12.00.
 
Kanotförbundet samarbetar med organisationer i tre andra länder för att främja paddling för människor med fysisk eller intellektuell funktionsnedsättning. Den avslutande workshopen ägde rum en solig oktoberhelg i Wągrowiec.
 
I helgen avgjordes den nionde upplagan av Queen and King of the Fjord med drygt 50 surfskis och deltagare även från Danmark och Norge!
 
Kanotpolo-EM i Italien fick en olycklig start då en tornado svepte in och ödelade hela tävlingsplatsen. Efter en kämpainsats har planerna nu återställts och mästerskapet drar nu igång!
 
Mentorskap kan vara en väg för att ge en trygg start för blivande ledare eller andra med uppdrag i föreningen. I ett projekt för just mentorskap ges två föreningar chans att genomföra ett mentorskapsprogram.
 
Det är dags för årets sista internationella mästerskap i slätvatten med VM i Maraton i rumänska Pitesti. Det är dessutom första gången maratonlandslaget tävlar på ett mästerskap sedan 2019, med flera starka kanotister på startlinjen!
 

Besättningsregattan 2021

(2021-09-28 16:22)
Katrineholm och Djulösjön bjöd på strålande höstväder när 200 kanotister samlats för att paddla regionskampen i Besättningsregattan tillika final Svenska ungdomscupen.
 
Efter den lovande inledningen med en sjätteplats i lagåket avgjordes kvalet i den individuella Kanotslalom-tävlingen igår. Både Erik Holmer och Isak Öhrström paddlade till semifinal!
 
En stor människa, och en stor kanotist har lämnat oss. Jönköpings Kanotklubbs Gunnar Utterberg, med bland annat OS-guld på meritlistan, har gått bort.
 


errea logo

 

 


Alandia


 

 

Postadress:
Gävleborgs Kanotförbund
C/o Anna Andersson, Blockvägen 23
813 32 Hofors

Kontakt:
Tel: +46731599113, +462927815
E-post: anna.kanot@gmail.com

Se all info