Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Vilka prestationer det svenska U23-landslaget levererade under mästerskapets fyra dagar i Belgrad, Serbien. Och allt toppades med två medaljer den avslutande dagen.
 
När finalen i Extremslalom avgjordes på världscuptävlingarna i Slovenien var Isak Öhrström omutlig. I hög konkurrens navigerade han hela vägen fram till seger i nya OS-grenen, pang!
 

Dags för U23 EM Sprint

(2022-06-23 08:00)
Idag drar 2022 ECA Junior and U23 Canoe Sprint European Championships igång i Belgrad, Serbien. Det är en liten, men stark trupp från det svenska sprintlaget som finns på plats.
 
Falkenberg StandUpPaddle Club bjuder in till Svenska Mästerskapen i Teknisk distans & Långdistans vid Skrea Strand i Falkenberg.
 
Missa inte årets polohändelse, nationellt breddläger i Sigtuna!
 
Helgens SM-tävlingar i sprint bjöd på fina arrangemang, härligt sommarväder med växlande vind och spännande uppgörelser.
 
I helgen avgjordes SM i både kanotslalom och kajakcross i forsarna i Åmsele. Vädret var kyligt och regnigt, med det vägdes upp av glädjen att äntligen få tävla i Västerbotten igen efter pandemin.
 
För första gången på länge bjöd Sprint-SM på fem heat i klassen H14 K1 200 m, inspirerande. Men även på seniorsidan såg vi förändringar. I år kördes ett eget heat för H22 i C-klassen, med bland andra tvåan i loppet – Yuri Lukovenko.
 
Förbundsstyrelsens beslut om att utesluta Falu Kanotklubb ur förbundet överklagades till Riksidrottsnämnden (RIN). RIN har nu behandlat ärendet och bifaller föreningens överklagande. Därmed upphäver RIN styrelsens beslut.
 
Helene Ripa är ett känt namn inom såväl idrotts- som kanotkretsar. Nu väntar en ny utmaning när hon kliver på rollen som ansvarig för kommunikation hos kanotförbundet. Spännande, kul och välbehövligt!
 
Hofors Kanotklubb bjuder in till SM i Sprint 14–17 juli. Nyköping Kanotklubb står som värd för 200 m-loppen helgen 18–19 juni, men tro inte annat än att det kommer bli rafflande uppgörelser även under dessa tävlingar.
 

Paracupen – nyhet 2022

(2022-06-13 09:30)
Den 11–12 juni avgjordes deltävling två i Paracupen i samband med Svenska Ungdomscupen, SUC, på Ryrsjön. Kungälv Kanotklubb stod som värd för denna tvådagarstävling där Paracupen var en del av programmet.
 
Små marginaler retade Kanotslalomlandslaget när EM avgjordes den gångna helgen. Det finns en hög grundkapacitet men små missar i forsen blev kostsamma.
 
Ella Richter från Malmö Kanotklubb avslutade den sista dagen på världscupen i maraton i Prag, genom att återupprepa lördagens guldmedalj med ytterligare ett guld på maratondistansen.
 
Nu har programmet för årets havskajakledarläger i Gryt den 27-28 augusti tagit form. Och vilket program sen! Här kommer verkligen finnas något för alla, oavsett på vilken nivå man själv eller grupperna man paddlar med.
 

Alandia


 
 

Postadress:
Östergötlands Kanotförbund
Edhag, Travbanevägen 88
603 85 Norrköping

Kontakt:
Tel: 012283128
E-post: fam.edhag@gmail.com

Se all info