Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Efter två år som ordförande i SKF:s styrelse lämnar Maria Haglund posten. Vice ordförande, Lars Martinsson, kliver in som tillförordnad ordförande fram till årsmötet den 25 april.
 
Ikväll är det dags för Parasportgalan 2020! Utifrån rådande situation med ett helt nytt upplägg: Istället för en fysisk galamiddag får nu både inbjudna gäster och allmänheten möjlighet att se galan hemifrån.
 
Det blir nästan exakt ett års förskjutning av spelen i Tokyo när de nya datumen för OS & Paralympics presenterades idag.
 
Landslagsverksamheten i många av våra grenar har fått lägga om sin planering flera gånger senaste tiden. Istället för varmortsläger och internationella kvaltävlingar ligger fokus nu på bästa möjliga förutsättningar på hemmaplan.
 
Igår, den 24 mars, gick Folkhälsomyndigheten ut med specifika rekommendationer för idrott och träningsanläggningar. Givetvis högst aktuellt för alla våra anslutna kanotföreningar och godkända kanotcentraler.
 
Idag kom beskedet som hängt i luften det senaste dygnet - OS 2020 flyttas fram. Ett beslut som såklart får konsekvenser för Sprint & Para- samt Kanotslalomlandslaget.
 
Mycket är inte sig likt denna vår, runtom i samhället i allmänhet och så även inom kanotvärlden. Men vi paddlar på och nu dukar Aktersnurren upp en möjlighet att stilla utmanings- och tävlingsnerven lite!
 
SKF har kontakt med berörda tävlingsarrangörer och uppdaterar nu om beslut som är tagna utifrån rådande omständigheter.
 
Svenska Kanotförbundet söker nu två nya medarbetare; en Kommunikativ Föreningskonsulent samt en High Performance Manager - Slätvatten Elit. Sista ansökningsdag är satt till 8 april.
 
Idag kommunicerade ICF ut beslutet att alla internationella kanottävlingar t.o.m 31 maj ställs in. Vissa stryks helt medan andra tävlingar kommer att hitta ett datum längre fram.
 
SKF:s krisgrupp har fortsatt dagliga avstämningar för att följa utvecklingen och har kontakt med verksamheter/kommittéer för att rådgöra och fatta beslut om åtgärder. Nedan informerar vi om nya åtgärder och rekommendationer utifrån nuläget.
 
Kanotförbundets årsmöte, som var planerat till den 21 mars, skjuts fram till den 25 april.
 
Fr.o.m. idag samlar vi all information och nyheter med anledningen av händelseutvecklingen på en egen sida.
 
P.g.a. rådande omständigheter har Sprint & Parakanotlandslaget lagt om planen inför tävlingssäsongen 2020. Träningen, satsningen, viljan och målsättningen är dock intakt.
 
Kanotförbundets krisgrupp har satts i beredskapsläge för att följa händelseutvecklingen av coronaviruset och informera om de åtgärder som vidtas.
 


errea logoAnnons kanotled Nissan

 KANOT I MEDIA

Alandia


 Postadress:
Småland-Blekinge Kanotförbund
Ingemar Lindin, Lilla Bråtviksvägen 11
593 93 Västervik

Kontakt:
Tel: 049033635, 0705336351
E-post: ingemar@lindin.nu

Se all info