Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Kanotslalomsverige intog Dala-Floda i helgen, trotsade lågvattnet och bjöd på fina SM-tävlingar i Störtlopp och Kanotslalom.
 

Besättningsregattan 2020

(2020-09-29 13:44)
Besättningsregattan arrangerades som vanligt i Katrineholm sista helgen i september, i år var det SM-status på tävlingen.
 
Brunnsvikens Kanotklubb och Kanotföreningen Öresund är första klubbarna i Sverige med varsin egen Havskajakledare 2!
 
Moa Wikberg radade upp finaler, 3 av 3, under helgens världscuptävlingar i Ungern. Knallen kom på K1 200 m där hon paddlade hem ett silver, blotta tre hundradelar från guldet!
 
En liten, men mycket stark, svensk trupp är på plats i ungerska Szeged för årets enda (!) internationella Sprint-tävling.
 
Folkhälsomyndigheten påminner idag idrottsrörelsen att fortsätta följa allmänna råd och rekommendationer för att undvika smittspridning. RF uppmanar idrottsförbund, föreningar, aktiva och ledare att fortsätta ta ansvar för att minska smittspridning.
 

Höstläger i Mullsjö!

(2020-09-23 21:22)
Dags för anmälan till Höstlägret i Mullsjö, antalet deltagare är i år begränsat till 50st! Anmälan öppnar 24 september 14:00. Klicka här för all information.
 

Maraton SM i Nyköping

(2020-09-23 17:24)
I helgen avgjordes Maraton-SM för seniorer, juniorer och masters i Nyköping.
 
Det är små marginaler som avgör i toppen. Efter fredagens uppvisning med tre svenskar vidare till semifinal var det under lördagen nära att det även blev en svensk finalplats i Prag.
 
Den svenska truppen bjöd på en pangstart när Kanotslalom-EM drog igång. Tre svenska herrar kom till start, samtliga gick vidare till semifinal. Det saknades lite för att det skulle bli en ytterligare svensk semiplats när damkvalet avgjordes.
 
Under en långhelg i augusti genomförde Åmsele Forspaddlare en utbildningshelg med Säkerhet i Fors, Examination i Blått Paddelpass Fors samt Forsinstruktör I. Totalt nio deltagare där Deborah, 12 år, stack ut från mängden!
 
För första gången på 15år arrangerades en nationell tävling på Måsnaren i Södertälje när USM 500m avgjordes i helgen.
 
De senaste dagarna har Kanotslalomarenan i Prag fyllts av tävlingshungriga (mycket!) slalompaddlare som väntat, längtat och förberett sig. Och nu, äntligen, är det dags. Bland alla dessa finns en svensk kvartett som är redo att ta sig an EM.
 
Internationella Kanotförbundet (ICF) har under augusti inlett en serie online-föreläsningar. Åtta olika områden som belyses av föreläsare från runtom i världen.
 
Welcome to an open lecture arranged by the Erasmus+ Sport project Freedom on Water Theme 1: Equipment and methods in high-perfpormance paracanoers Theme 2: Paracanoeing in the Swedish Archipelago – recreational paddling
 


errea logoAnnons kanotled Nissan
 

 

Alandia


 Postadress:
Upplands Kanotförbund
c/o Öberg, Box 126
193 23 Sigtuna

Kontakt:
Tel: +46708440517
E-post: kerstin@obergsrev.se

Se all info