Hoppa till sidans innehåll

Försäkring

Här samlar vi information om olika försäkringar som är bra att ha koll på; RF:s Grundförsäkring för ideella lede och funktionärer, Licensförsäkring via Folksam och Kanotförsäkring via Alandia.
  • Skapad: 22 APR 2014 08:35

Försäkringar för våra föreningar

Det finns en del försäkringar att ha koll på som medlem i en kanotförening, nedan presenteras kort olika försäkringar och hur ni som förening lämpligast går tillväga. Hör gärna av er till SKF vid funderingar.

RF:s grundförsäkring

Alla föreningar anslutna till Svenska Kanotförbundet omfattas av RF:s Grundförsäkring - en grundläggande försäkring som RF tecknat. Genom RF:s Grundförsäkring är till exempel alla ideella ledare och funktionärer olycksfallsförsäkrade.

Läs mer om RF:s Grundförsäkring på Folksams hemsida.

Licensförsäkring (Tävlingslicens)

Licensförsäkringen kan tecknas av alla kanotister från 17 års ålder. För tävlingsaktiva kanotister är det ett krav att ha en licensförsäkring för att få tävla, därav det vardagliga uttrycket "Tävlingslicens". De licenserade, liksom alla ungdomar som deltar som medlemmar i kanotverksamheten är olycksfallsförsäkrade under tävling, träning och till och från träning/tävling genom licensförsäkringen. För icke tävlingsaktiva kanotister över 17 år krävs ingen licensförsäkring för att vara medlem i en kanotklubb. Men då täcks dessa inte via skyddet försäkringen innebär utan är utelämnade till ev. privata olycksfallförsäkringar.

Ansökan om denna licesnförsäkring görs via föreningens IdrottOnline-sida, klicka in på Licensmodulen i vänstermenyn för instruktioner.

Läs mer om bl.a. licensförsäkringen: Försäkringsinformation.

Fler försäkringar

Folksam har i samarbete med Svenska Kanotförbundet också tagit fram en särskild försäkring för motionärer som deltar i någon av våra sanktionerade motionslopp.

  • Försäkring vid motionslopp
    Det ingår en licens för de motionärer som inte har tävlingslicens i maratonarrangörernas sanktionsavgift. Läs mer om vad som ingår under Försäkringsinformationen från Folksam ovan.
  • Folksam motionsloppsförsäkring Bas
    Folksam motionsloppsförsäkring Bas är en försäkring framtagen av Folksam som ger pengarna tillbaka om man inte kan ställa upp och en olycksfallsförsäkring när man deltar.
  • Försäkring för utländska medborgare under vistelse i Sverige
    Kommer ert tävlingsarrangemang ha utländska medborgare som tävlande? Försäkringen som Svenska Kanotförbundet tecknat gäller alla medborgare som omfattas av EES-avtalet (EU - Schweiz + Norge, Island och Liechtenstein) oavsett om de tävlar för land eller nationell förening. Försäkringen omfattar inte medborgare i länder utanför EES. Man kan dock teckna en tilläggsförsäkring för dessa deltagare.

För kontakt med Folksam Idrott ringer ni: 08-772 87 87

För anmälan av personskador ringer ni Folksam på: 0771- 960 960 och ber att få tala med olycksfall.

Kanotförsäkring via Alandia

Alla SKF-anslutna föreningar kan teckna en förmånlig kanotförsäkring via Alandia. Även privata medlemmars kanoter kan ingå i denna försäkring som gäller såväl skada vid träning/tävling som vid transport samt en brand- och stöldförsäkring.

Kontaktperson på Alandia:

Carina Forsberg
mail: This is a mailto link
Tel: 08-630 12 61

Skribent: Anders Danielsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info