Hoppa till sidans innehåll

Projektstöd - Idrott för äldre 2021


Vill din förening bli en av 5 föreningar som under 2021 får 15.000:- för att bedriva riktad verksamhet mot äldre och vara en del av projektet, Idrott för äldre?

Idrottsrörelsen har fått 20 miljoner kronor i två år av regeringen för ”Idrott för äldre”. Stödet i sin helhet ska ge förutsättningar för föreningar och förbund att utveckla verksamheten så att fler äldre kan leva ett aktivt liv och minska ensamhet hos målgruppen 65 år och äldre. För kanot innebär det att 5 föreningar får 15.000:- var under 2021 för att genomföra riktade aktiviter mot målgruppen under 2021.

På samma sätt som projektet "Familjepaddling" genomfördes för ett par år sen styrs projekt mot en den aktuella målgruppen. Föreningarna som ingår i projektet genomför riktade aktiviteter mot den aktuella målgruppen och delar efter projektet med sig av erfarenheterna till övriga förenignar på konventet efterkommand eår.

5 föreningar väljs ut och får 15.000:-/st.
Fem föreningar väljs ut att ingå i satsningen som bygger på "klubben" som naturlig och mycket lämplig mötesplats även dagtid. Samt givetvis på paddlingens goda egenskaper utifrån ett motionsperspektiv oavsett ålder. Föreningen utser 2-3 ansvariga som leder satsningen, gärna att en av dessa själv är i 65-årsåldern, och etablerar samverkan med relevanta aktörer (RF-SISU Distrikt, Pensionärsföreningar, närliggande bostadsföreningar etc.) och bjuder in till en fika med infoträff på klubben inför kanotsäsongen. Sedan följer ett klassiskt upplägg med introduktionsträff och sedan ett antal tillfällen med ledarledd och anpassad paddling tillsammans med målgruppen. Ett, eller flera, av tillfällena körs i samband med föreningens barn- och ungdomsverksamhet i syfte att skapa möten även över generationsgränserna.

Idrott för äldreprojektet är inte knutet till någon viss gren utan passar för alla kanotgrenar och föreningar där verksamhet för äldre bedrivs!

Är ni sugna på att vara med, klicka här för att komma till ansökningsformuläret >>

Projektstöd - Idrott för äldre 2021 Kanot i korta drag

  • 5 föreningar väljs ut och får 15.000:-/st.

  • 2 st ansvariga per klubb utses.

  • Infoträff med fika inför paddelsäsongen i samarbete med relevanta aktörer.

  • Prova på/introduktionstillfällen i maj/juni.

  • 8 ledarledda paddlingar under sommaren.

  • 2 st föreningsrepresentanter redovisar genomförande och utfall på konventet 2022.

  • Vi tror att projektet går att genomföra även om restriktioner kvarstår då kanot är Coronasäkert. Men vi får såklart anpassa konceptet därefter.

  • Johan Nilsson ansvarig, This is a mailto link , tel: 070-7275490

  • Söks senast 15/2 - klicka här för att komma till ansökningsformuläret >>

 

Uppdaterad: 22 JAN 2021 12:06 Skribent: Johan Nilsson
E-post: Adressen Gömd


errea logo

 

 


Alandia


 

 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info