Hoppa till sidans innehåll

Mångfaldskommittén

Mångfaldskommittén

 

I Svensk idrotts gemensamma utvecklingsarbetet Strategi 2025 utgör "Inkludering" en viktig del. Generellt behöver både idrotten och samhället i stort arbeta med inkluderingsfrågor och en ökad medvetenhet kring rådande normer. Inom SKF utgör Mångfaldskommittén en organisatorisk plats där frågor rörande inkludering samlas. En plats där vi samlar kunskap och kompetens inom området för att kunna sprida i förbundets verksamhet.

Mångfaldskommittén har sitt främsta syfte i att verka för en inkluderande kanotverksamhet där fler får möjlighet att vara med som sig själva. Kommittén ska verka stödjande gentemot förbund och klubbar på såväl elit- som breddnivå genom att stötta med information, utbildning och inspiration för ökad inkludering i alla kanotgrenar.

Idag finns fem huvudområden inom kommittén:

  • Paddling för personer med fysiska funktionsnedsättningar
  • Paddling för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
  • Genusfrågor
  • HBTQ+ frågor
  • Paddling för personer som är nya i Sverige

Kommitténs arbete handlar inte om att klumpa ihop dessa målgrupper utan att, som nämns ovan, vara en plats där kunskap om inkludering samlas och sprids vidare i verksamheten. Beroende på sammansättning och specialkompetens inom kommittén kommer arbetet inom de olika områdena variera.

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd KanotcentralAlandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info