Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Dennis Kernen utslagen i semifinalen, men imponerade stort – alla före honom i semin är samtliga världsmästare i K1. Foto Jörgen Westerlind

Dag 3 – VM & OS-kval, Duisburg

Den tredje dagen på VM och OS-kvalet är klar och Sverige var nära medalj när duon Linnea Stensils och Moa Wikberg blev fin 4:a på K2 200 m. Men även Dennis Kernen imponerade med kanske karriärens bästa K1-lopp.

Sammanfattning av dagens lopp

Linnea Stensils/Moa Wikberg K2 200 m, 4:a i finalen

Duon var så nära medalj efter ett starkt lopp. Glada tjejer, men samtidigt lite besvikna över att precis missa medalj. Det finns alltid detaljer att slipa på för det där 100% perfekta loppet och potentialen finns verkligen där. Loppet ger en bra indikation på att det finns fina möjligheter till en stark prestation på K2 500 m.
Nästa lopp för tjejerna är K2 500 m semifinal lördag kl. 16:14

Dennis Kernen K1 500 m semifinal, 4:a och till B-final

Ett heroiskt lopp från Dennis. Han var endast 0,5 sekunder från finalen där alle tre före honom i mål är världsmästare i K1. Ett imponerande lopp och hans bästa i karriären. Trots besvikelsen att inte ta sig vidare till A-final, var han ändå nöjd.
B-final på eftermiddagen.

Dennis Kernen K1 500 m, 5:a i B-finalen

Dennis gör ett bra lopp, men urladdningen från förmiddagens tuffa lopp satt i. Han gick ut hårt och hade ledningen halvvägs, dock räckte inte riktigt krafterna på slutet.
De som tog sig vidare från semifinalen före Dennis kom 1, 3 och 4 i finalen, vilket understryker vilket lopp han gjorde i semin.

Theodor Orban/Hugo Lagerstam/Karl Brodén/Erik Andersson K4 500 m, 8:a i semifinalen

Grabbarna gjorde vad de kunde. B-final fanns inom räckhåll, men det räckte tyvärr inte. Varje lopp är en lärdom rikare och K4 är tufft.

Morgondagens höjdpunkter

Imorgon är det dags för final på K1 1000 m med Martin Nathell kl. 12:11 och K1 500 m-final med Melina Andersson kl. 12:21. Båda dessa lopp finns med på OS och en topp 6-placering ger Sverige en kvotplats till Paris. Även Julia Lagerstam kör final på distansen K1 1000 m kl. 10:54 – dock inget OS-kval men väl en chans på medalj. Utöver det körs även flera semifinaler.