Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Svenskar tävlar på ICF SUP world ranking series

Under helgen drar ICFs världsrankingserie igång med tävlingar i italienska Comacchio och på startlinjen står bland annat Linus Karlsson som är rankad #1 i världen i Long distance.

ICF World Ranking Series består av fem tävlingar under året, som avslutad med VM i Sarasota, USA i november. En av tävlingarna är den svenska och populära Baltic Skrea Beach Paddle Race som går i Falkenberg 9-11 augusti, svensk SUP-paddlings höjdpunkt!

I helgen drar serien igång med tävlingar på sjön Lago delle Nazioni vid den italienska orten Comacchio och Sverige har tre startande paddlare.

Senior

• Linus Karlsson, Stockholms Kajakklubb - Som vann världsrankingen i Long distance och blev tvåa i Technical race förra året, hoppas ta ytterligare steg under året och slåss om fler pallplatser.
  • Lucas Boyum, Malmö SUP-klubb - som förra året tog en stark finalplats på världscupen i seniorklass som junior och blev utnämnd Årets Talang av Svenska Kanotförbundet, gör sitt första år som seniorpaddlare.

Masters 40+

• Justin Walemark, Stockholms Kajakklubb - som tog två 10:e platser i 40+ klassen på förra årets världscup, siktar på att ta sig närmre medaljerna.

Sprint, Technical race och Long distance

Helgens tävlingar startar redan 16:00 under fredagen med kvalomgångar i de tekniska loppen Technical race, för att under lördagen avgöra placeringarna i de avslutande finalerna. Under lördagseftermiddagen körs både kval och finaler över 200 meter på Sprint och söndagen avslutar med en 14 km lång Long distance.

– Även om Linus redan tjuvstartat lite, så blir det här årets första "riktiga" tävlingspremiär med internationell konkurrens och är givetvis väldigt spännande vart killarna står sig. Det är tidigt på säsongen och inte den viktigaste tävlingen, men en väldigt bra värdemätare och ett tillfälle att få med sig hem fina meriter och bra självförtroende inför årets viktigare tävlingar, där t.ex. det första EM:et genom ECA körs i ungerska Szeged står högt, men givetvis också vår svenska ICF-tävling i Falkenberg, säger förbundskapten Patrick "Paddy" Boyum